Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Karesi Belediyesi'nden Mesnevi sohbet etkinliği

Karesi Belediyesi

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Fatih Çıtlak ile Mesnevi Sohbetleri adlı söyleşi büyük ilgi gördü.

Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Mehmet Fatih Çıtlak ile Mesnevi Sohbetleri adlı söyleşi büyük ilgi gördü.
Yaptığı Mesnevi okumaları ile tanınan yazar ve Mesnevihan Mehmet Fatih Çıtlak, Karesi AVM`de gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren söyleşide Mevlana Celaleddin-i Rumi`nin ölümsüz eseri Mesnevi`den, Mevlana`nın şiirlerinden ve öğütlerinden kesitler sundu.
Bir kelimenin insan hayatını değiştirebildiğini söyleyen Mehmet Fatih Çıtlak, "Sözün ötesi yok. Allah, kullarıyla kelamla irtibata geçmiş. Fakat biz buna rağmen konuşmayı küçümsüyoruz." dedi.
Çıtlak: “Mevlana’yı okuyun”
Mesnevi Şerif`in yazılmış en güzel tefsirlerden biri olduğunu ve her şeyi kapsadığını söyleyen Çıtlak, Mevlana`nın cenazesine katılan 15 binden fazla insanın Müslüman olduğunu kaydederek, "Bu devirde Fenerbahçeliyi Galatasaraylı yapamazsınız, kolay mı din değiştirmek. Mevlana sayesinde bunu başarmış insanlar var. Sema ayinini seyrettikten 3,5 saat sonra Müslüman olanını gördüm. Ona ithamda bulunanlara yazıklar olsun. Hidayet, muhabbet menbağı insanı tanımıyorsun bari edebinle otur. Mevlana`yı tanımamız, Mesnevi`yi okumamız lazım. Hz. Mevlana`yı anlamaya çalışın" diye konuştu.
Karesi Belediyesi`ne de etkinliği düzenlediği için teşekkür eden Çıtlak, söyleşinin ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirip kitaplarını imzaladı.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli